BIO

In de zomer van 2010 na teveel Duvel en Westmalle III werd een eerste schuchtere afspraak gemaakt om met 3 van de originele bandleden samen te komen in een garage om nog eens wat te ‘jammen’. Het trio (Neath, Van Gelder, Billet) voelde snel de noodzaak om een volledige line-up te organiseren. Drummer Hans Wouters (ook een van de originele leden) en Zanger Kurt De Cuyper vervoegden de groep. Een goede 9 maanden later volgen twee gesmaakte optredens in thuisbasis Herentals, (Café Brigand en Café De Max) en voegde toetsenist Swa Parie zich bij de band.

Tuxedo Swamp Bluesband neemt u mee op een muzikale trip doorheen The Blues. Van de zuidelijke ‘Swamp-Blues’ tot Chicago, van Robert Johnson naar S.R.Vaughan en van Classic Shuffle via slide gitaar naar Rock-blues en eigen werk…

Feest op en voor het podium : ‘Let’s put the ooze into the blues’

Jaak Billet

Reeds op jonge leeftijd begon hij muziek te spelen op een zelfgemaakt gitaar, bestaande uit een sigarenkistje en enkele elastieken uit de onderbroeken van zijn tweelingbroer. Bij gebrek aan elastieken waren er slechts vier snaren , wat zijn latere keuze voor de basgitaar beïnvloedde. Na zijn bijdrage aan de muziekgeschiedenis bij groepen als Typhonic Five, Kiss My Jazz, Gore Slut, Guy Kennis and the South Pacific, Die Weisse Rose, en vele anderen speelt hij enkel nog Blues, naar eigen zeggen omdat dat beter past bij zijn drankgebruik.

Swa ‘Fifteen Fingers’ Parie

Als driejarige is hij met zijn kinderfiets in een zwaar ongeval met een groep wielertoeristen terechtgekomen, waardoor hij drie dagen in coma heeft gelegen. Hij ontwaakte uit zijn coma na het horen van de duivenberichten op radio 2 en kon naast vloeiend Pools en Fins eveneens op onverklaarbare wijze plots zeer virtuoos piano en orgel spelen. Reeds geruime tijd activeert hij zijn talenten voor The Blues.

Hans Wouters

Hans kreeg de smaak voor muziek te pakken op het ministerie van binnenlandse zaken, waar hij de persberichten voor toenmalig minister L.Tobback moest uittikken op een oude Remmington-schrijfmachine. Na zijn ontslag heeft hij zich toegelegd op het kweken van verse groenten en drummen. Toen de door hem opgerichte Beatlescovergroep ‘the Yerterdays’ wegens muzikale meningsverschillen splitte, heeft hij van “the blues “zijn thuishaven gemaakt.

David Neath

Via een illegaal kippentransport vanuit Birmingham in de vroege jaren ’70 in ons land terecht gekomen. Zijn punkverleden is waarschijnlijk aan dit trauma te wijten. Als tiener kwam hij op ongelukkige wijze tussen een automatische schuifdeur terecht. Gekluisterd aan een rolstoel legde hij zich toe op het bespelen van de Basgitaar. Toen dit echter te moeilijk bleek heeft hij zich met succes op de gitaar gestort. En dat blijkt volgens kenners de beste keuze sedert de uitvinding van Duvel.

Ron Duxon

Het best bewaarde geheim van de kempen. Aanvankelijk speelde hij dwarsfluit en Flamenco op de ukulele. Tijdens zijn vrijwillige opname in Sanatorium “Le beau oiseau” in La Roche leerde hij zingen door het imiteren van wilde dieren en insecten. De legende doet de ronde dat hij ooit in dronken toestand bij een bevallige kapster in Barcelona Extensions in zijn schaamhaar heeft laten zetten maar daar zijn geen bewijzen van.

en het is wetenschappelijk
bewezen door Max Roach
dat groentenkwekers
betere drummers zijn
dan ornitologen.